Logo
Imprimir aquesta pàgina

Conte meteorològic

Conte meteorològic

Els alumnes i mestres de l’Escola La Caixa han elaborat un conte i l’han representat conjuntament al pati de l’Escola com a cloenda de la Setmana Cultural de la Meteorologia.

Tot seguit oferim el text del conte, el vídeo i millors instantànies de l’activitat.

Àlbum de fotos del conte: Clica aquí

Conte meteorològic from Escola la caixa on Vimeo.


 EL CONTE METEOROLÒGIC

Fa molt i molt de temps, quan encara no hi havia res més que preguntes, el nostre estel, el Sol que vivia a l’Univers però molt lluny dels altres estels, es va sentir avorrit i va posar-se a cridar:

- Vull companyia! Vull riure i plorar i estimar alguna cosa més que aquests petits sols que hi ha a l’Univers ... Què hi ha algú? Què hi ha algú?

Ningú no responia i es va posar a cridar més alt i més fort:

- Què hi ha algú?

Per fi va contestar algú:

– Sí!

- Qui ets?  – Va dir el Sol emocionat. 

- Sóc un núvol fredolic, un núvol molt fredolic! - va cridar molt i molt fort. - I vinc acompanyat de tota la meva família de núvols. Fixa-t’hi bé!

Així va ser com el Sol i els núvols es van fer amics. Però està clar cada dia el mateix cansa a qualsevol i fou així que al cap d’uns dies el Sol van posar-se novament a cridar:

- Que hi ha algú més? Que podem ser més per jugar?

- Tenim una idea! – Van dir els núvols.

Tot seguit, es va posar a ploure.

- Sí! Som les gotetes de pluja venim tot dansant!

Com que plovia es van veure molts paraigües de gent que es protegia de totes les gotes d’aigua que queien i queien sense parar.

El cel s’anava omplim omplint així de fenòmens meteorològics diversos i cada vegada hi havia més i més preguntes per fer. El Sol va decidir ensenyar-li el que passava a la Terra als altres planetes: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. Però vet aquí que no tots els planetes tenien fenòmens meteorològics com els de la Terra. Aleshores el Sol es va sentir trist per ells. Va ser així com un fred molt gran s’apoderà de l’infinit i van néixer el Vent i la Neu.

- Quin fred que fa ara! - Va dir el Sol.

Però amb tanta festa els globus s’havien escapat i vet aquí que tot d’un cop els Sols s’enfadaren perquè no els podien agafar i cada cop més enfadats van fer que llamps i trons apareguessin d’una revolada!

- Ostres he vist temps de tots els tipus: tranquils, moguts, freds, càlids, secs i plujosos. Què més puc demanar?

I aquí s’acaba aquesta petita història que explica perquè a la Terra tenim Sol, Núvols, Pluja, Vent, Neu, Trons i Llampecs. Us heu fixat que a l’Escola La Caixa hi tenim de tot? Recordeu, estigueu sempre atents al cel que està carregat de sorpreses.

Escola La Caixa © 2016.