Menu

Articles filtrats per data: Setembre 2016 - Escola La Caixa - Barcelona

El dimarts 4 d’octubre comencen els reforços SEP

El SEP (Suport Educatiu Personalitzat) és un reforç que reben els alumnes amb la finalitat de lluitar contra el fracàs escolar. Es fa sobre les àrees instrumentals: català i matemàtiques. Aquest suport es pot donar dins de l’horari lectiu o fora de l’horari lectiu. En el cas dels alumnes de 2n i 6è de primària part del reforç SEP es realitza fora de l’horari lectiu, concretament els dimarts i dijous de 8:30 a 9:00. És una hora on a l'escola es respira un ambient de tranquil·litat i es pretén un reforç curt, però intens, per aquest motiu es demana a les famílies puntualitat.

Aquells alumnes que hagin d’anar a aquest reforç han rebut la carta aquesta setmana i el pare o mare de l’alumne han de passar per l’escola a signar la conformitat per tal que l’alumne hi pugui assistir. Al passar a signar la conformitat pel SEP es concretarà els dies que els alumnes han de venir, ja que un alumne pot ser que tingui necessitats en una àrea concreta només o a les dues. Aquest dimarts 4 d’octubre es farà la primera sessió.

Més informació:

Pàgina oficial sobre el SEP: http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/sep/

Llegir més ...

Consulta el catàleg de llibres de la biblioteca de l’escola des de casa

Aquesta setmana hem començat moltes de les activitats de reforç i altres activitats complementàries que alguns cicles fins ara no havien pogut iniciar. Una de les activitats que ha començat és l’activitat de Biblioteca. El treball de biblioteca s’emmarca dins de les àrees de llengua, però a vegades a part de les activitats de lectura la biblioteca és una bona eina per activitats de recerca d’informació a l’àrea de coneixement del medi.

Aprofitant la posada en marxa de l’espai i l’organització de molts dels llibres per part del professorat, però també de l’alumnat que col·labora amb l’organització del fons bibliogràfic, hem posat a disposició de tothom el catàleg de llibres de la biblioteca. Tindreu a la web un enllaç perquè el pugueu consultar-lo sempre que vulgueu. Si voleu un exemplar poseu-vos en contacte amb el tutor/a del vostre fill/a i organitzarem el préstec.

Enllaç per consultar el catàleg de la biblioteca de l’Escola la Caixa:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/biblioteca.jsp

Llegir més ...

Sortida de 1r al Liceu el 13 d'octubre

Com ja sabeu a a principis s'octubre donem a tota l'escola el paper de les sortides de tot el curs escolar. Les primeres sortides solen fer-se a finals d'octubre. Aquest any ens han donat una sortida de música que està molt sol·licitada a mitjans d'octubre. Només afecta a 1r. Per aquest motiu perquè us doni temps de fer el pagament i hem fet el paper d'aquesta sortida abans de lliurar el paper de totes les sortides. Això només afecta als alumnes de primer.

Llegir més ...

Recull Informatiu del curs 2016/17

Aquesta dilluns a la tarda hem lliurat als alumnes del Centre el Recull Informatiu. En aquest document hi podreu trobar informació útil sobre el funcionament de l’Escola al llarg d’aquest curs: dades de contacte, calendari, normativa, autoritzacions...

El document conté tres autoritzacions. Us expliquem, tot seguit, quines són i perquè són importants.

A l’Annex hi trobareu 3 autoritzacions. Us recordem un parell de qüestions importants.

El full de comunicats d’al·lèrgies o intoleràncies només cal que el porteu les famílies que no ho teniu registrat al Centre o si hi ha canvis.

El full d’administració de medicaments cal que el conserveu per fer-vos fotocòpies per si durant el curs us trobeu amb la necessitat de fer-lo servir.

El full d’autorització de la sortida del Centre, tan sols és pels alumnes de 3r a 6è. Serveix per veure quins alumnes poden marxar sols.

És important que guardeu aquest document durant tot el curs. El podeu descarregar sempre que vulgueu de la pàgina web:

https://www.dropbox.com/s/vuh4dffylracir6/Recull%20Informatiu%2016-17.pdf?dl=0

Llegir més ...

Inscripcions a les activitats extraescolars del curs 2016/17

  • Publicat a AMPA

Benvolgudes famílies, us recordem que LA INSCRIPCIÓ  per les activitats extraescolars per als nens/es de l’escola es realitzarà els dies 19, 20 i 21 DE SETEMBRE de 16:30 a 17:30 al pati de l’escola (entrada per la porta d’extraescolars).

NO S’ACCEPTARAN INSCRIPCIONS FORA D’AQUEST TERMINI

LA INSCRIPCIÓ per als nens/es de fora de l’escola es realitzarà el dia 28 DE SETEMBRE de 16.30 a 17.30 al pati de l’escola (entrada per la porta d’extraescolars).

 

Per poder realitzar aquestes activitats extraescolars és imprescindible:

1-Ser soci de l’AMPA (CURS 16/17) 30€ per família. Adjuntar el comprovant de pagament, en el cas que no s’hagi pagat la quota amb la compra dels llibres.

2-Comprovant de pagament de l’ingrés de Coordinació curs 2016-2017: 20€. Rebut dirigit a totes les activitats extraescolars, excepte Acollida matinal.

3-Portar el full d’inscripció omplert amb les creus corresponents en totes les activitats on us voleu inscriure i un full de dades bancàries per cada una de les entitats que organitza l’activitat que voleu fer (CET 10, ALISOS I PROESCO). Aquests fulls estan penjants al blog de l’AMPA.

 

Per fer efectiu el pagament corresponent podeu fer-ho:

 

1.1.       Pel caixer automàtic de “La Caixa” (NO ALTRES ENTITATS): amb llibreta o targeta de “La Caixa” o amb targeta d’una altra entitat.

INSTRUCCIONS A SEGUIR:

- Introduïm la targeta o llibreta

- Introduir el número personal

- OPCIÓ: TRASPASSOS O TRANSFERÈNCIES

- Ingrés sense codi

- IBAN: ES09 2100 1074 7102 0000 8355

- Hem d’introduir l’import (30€), indicant sempre el cèntims (exemple: 30,00€)

- POSAR NOM I COGNOMS DE L’ALUMNE/A, curs i concepte de pagament (Quota AMPA)

- Comprovar dades i confirmar pagament.

 

1.2.       Per Internet o transferència al número de compte:

- IBAN: ES09 2100 1074 7102 0000 8355

- Introduir l’import (30€) , indicant sempre els cèntims (exemple: 25,00€)

- POSAR NOM I COGNOMS DE L’ALUMNE/A, curs i concepte de pagament (Quota AMPA)

- Comprovar dades i confirmar pagament.

 

Informem també que del 12 al 30 de setembre es poden sol·licitar les beques per les activitats extraescolars esportives del curs 2016/17. Els requisits són ser nens de 6 a 12 anys (a partir de 1er fins a 6è) o tenir una beca per activitat esportiva i nen

Podeu passar pel despatx de l’AMPA de 16.30 a 18.30 per informació i tramitació a partir del 12 de setembre.

Llegir més ...

Comença el curs 2016/17

Avui 12 de setembre a les 9 ha començat el curs 2016/17. Només obrir les portes els alumnes han anat cap a les seves respectives aules on s'han retrobat amb els seus companys i han pogut conèixer el seu tutor o tutora. Durant les primeres hores els alumnes han pogut descobrir que faran durant el curs. També han aprofitat la trobada per compartir les experiències de les vacances.

Després de dues hores de classe ha tocat baixar al pati. Avui encara feia molta calor, però tot i així tothom ha aprofitat per jugar amb el seus companys. Després del pati ja ha començat l'activitat lectiva i molts grups ja han començat a fer especialitats: música, anglès, educació física... Poc a poc la setmana anirà avançant i les classes aniran agafant el ritme de treball.

On ha estat tot una mica diferent ha estat a P3, doncs, aquests alumnes no només començaven el curs, sinó que començaven la seva escolaritat a la Caixa. Han fet l'adaptació en tres torns i durant tres dies ho faran així. A partir de dijous ja començaran a fer l'horari sencer.

Estem migrant de Picassa a Google fotos. Potser no es poden veure les fotos dins de les notícies, en breu esperem solucionar-ho. Mentrestant us deixem l'enllaç:

https://goo.gl/photos/DL8m5dLp5qytjGyTA

Llegir més ...

Educació

AMPA i famílies

Recursos Web

Revistes infantils

Xarxes socials

Altres enllaços