Menu

Articles filtrats per data: Octubre 2016 - Escola La Caixa - Barcelona

Participa a la IV Marxeta del Cor!

El proper dissabte 19 de novembre del 2016, tindrà lloc la IV Marxeta en suport als nens i nenes amb cardiopatia congènitaque organitzen entitats com l’Hospital de Sant Pau, Fundació Cors Units, Consorci d’Educació de Barcelona, AACIC (Associació de Cardiopaties Congènites), CAR (Centre d’Alt Rendiment) i Federació Catalana d’Atletisme i l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més ...

Sortida de Cicle Mitjà al Parc Jalpi

  • Publicat a Mitjà

Els nens i nenes de 3r i 4t hem anat d’excursió al Parc Jalpi Aventura per celebrar la tardor. Ens ho hem passat molt bé escalant i tirant-nos per les tirolines. Hem perdut la por i ens hem ajudat els uns als altres. Ha sigut un dia genial que recordarem molt de temps.

Ara toca descansar gràcies a aquest pont de 4 dies. Recordeu que dilluns fem pont i que el dimarts no hi ha classe ja que és el dia de Tot Sants. Passeu una bona castanyada carregueu piles i ens veurem el dimecres 2 de novembre.

Àlbum de fotos de la sortida al Parc Jalpi

 

Llegir més ...

Treballem la carta a quart

Els alumnes de 4t hem estat treballant la carta a l’apartat expressió escrita a l’àrea de llengua catalana. Hem volgut fer-ho el més real possible així que ens hem escrit cartes entre nosaltres i les hem posat en un sobre per poder-les enviar. Ens ha fet molta il·lusió rebre una carta d’un company de la classe, obrir-la i llegir-la per descobrir el que ens volien transmetre! Ara comença el treball de comprensió lectora. Si escrius textos per què altres els puguin llegir sempre és més motivador.

Fotos:

Comencem a treballar les cartes: aquí

Arriba el moment de llegir les cartes: aquí

Llegir més ...

Els dofins pinten el mar

Aquest curs la classe de P3 ha triat el nom de: “Els dofins”. El projecte d’aprenentatge que faran al llarg de tot el curs 2016/17 serà sobre aquest animal. Una de les primeres activitats que els alumnes de P3 han fet ha estat conèixer l’hàbitat on viuen els dofins: el mar. Hem aprofitat que també havíem d’aprendre a pintar amb el rodet i pintures per treballar els colors del mar. Així que tots els alumnes han creat el seu propi mar barrejant el blau i el verd i aconseguint tonalitats diverses. Paral·lelament les mestres els hi han explicat algunes curiositats sobre els dofins.

Llegir més ...

Com treballem tutoria a 2n?

A la classe de 2n tenim una hora setmanal de tutoria. Si ens pregunteu què hi fem doncs us direm que sobretot, sobretot, parlem.

De què parlem? - Doncs de fer amics, de pensar què està ben fet i què no ho està ben fet. De què ens agrada aprendre a l'escola. De les baralles i discussions del pati i de com podem intentar solucionar-les.

Cada dia aprenem moltes coses noves.

En les fotos que us mostrem veureu com treballem a classe: cada taula fa una feina per a tota la classe. Les feines que vam fer era "Què m'agrada i què no m'agrada"; guarniment del passadís; el racó de la Tardor; les paraules d'aigua que estem estudiant a Medi.

Esperem que us agradin moltíssim.

 

Àlbum de fotos de les activitats 2n

Llegir més ...

El projecte de menjador serà sobre el Medi Ambient

Un any més l’Arti i la seva colla ja estan preparats per viure grans aventures acompanyats de tots els infants i del personal de l'escola. 

Aquesta vegada l’Arti, la Colma, el Flai i la Gea volen agrair la hospitalitat que li ha ofert el nostre planeta i ajudar als habitants de la Terra a cuidar-la i estimar-la com es mereix.

L’Arti ha pensat que cada un d’ells amb la vostra ajuda estudiarà a fons un concepte diferent cada trimestre en referència a l'ECOLOGIA i el MEDI AMBIENT. La veritat és que han sorgit moltes idees: volen inventar, pensar, experimentar i descobrir tot Reutilitzant, Reciclant, Reduint i Respectant el nostre món.

Llegir més ...

Sortida de 1r al Liceu

El dijous 13 d'octubre els alumnes de primer hem anat al Gran Teatre del Liceu a gaudir de l’espectacle: "Aria kadabra".

Tot i les previsions de pluja el temps ha aguantat bé al matí i ens hem quedat bocabadats en veure les decoracions d’aquest teatre: l’entrada, la Sala dels Miralls i la sala de concerts... tot era preciós i ens ha agradat molt.

L’espectacle Aria kadabra ha estat un espectacle sorprenent, ple de màgia. Fígaro, el protagonista, ha estat encantat per les bruixes de Macbeth i ens ha fet un recorregut per les diferents òperes d’aquesta temporada 2016/2017, fins a aconseguir trencar l’encanteri.

Ens hem quedat sense paraules davant d’algunes escenes, com la final: hi havia un piano que volava!!!

Àlbum de fotos de la sortida

Llegir més ...

L'escriptora Ana Galán visita l'Escola La Caixa

  • Publicat a Mitjà

Avui dimarts 11 d’octubre ha vingut l’escriptora Ana Galán i ha realitzat una activitat amb els alumnes de 4t relacionada amb un dels llibre que hem llegit aquest curs: Dracs de Terra de la col·lecció Mondragó. L’activitat l’hem fet a la Biblioteca i ha consistit en una xerrada sobre com s’escriu un llibre. A part d’explicar-nos com és la seva vida d’escriptora i de veterinària a la ciutat on viu: Nova York ens ha donat uns consells importants per escriure millor i ens ha desvetllar alguns secrets de les seves històries.

L’Ana Galán ens ha animat a tot els alumnes a que escrivim, ja que segons ella podem escriure sobre qualsevol tema i que l’únic límit que existeix és la nostra imaginació. També ha parlat molt sobre com s’escull el títol d’un llibre i com ella va triar els títols de la seva col·lecció. A l’acabar l’activitat ens ha signat i dedicat el seu llibre perquè tinguem un bon record del seu pas per l’Escola La Caixa.

Els alumnes de 4t

 

Pàgina oficial de l’Ana Galán: http://www.anagalan.com

 

 

Llegir més ...

Comencen els tallers de menjador

El curs va avançant i l'octubre i la tardor ja han arribat, però al menjador de l'Escola també tenim novetats que us volem explicar.
 
Hem començat els 4 tallers: esports, jocs, expressió corporal i English Games. Els tallers es fan al llarg de la setmana rotativament. Per dur-los a terme els alumnes estan organitzats en quatre grups, cada un d'ells representat per un Pokemon diferent. Els 4 pokemons escollits són els favorits dels nens: Squirtel, Pikachu, Charmander i Bulbasur. Sabeu quin és el Pokemon del grup del vostre fill/a? 
Llegir més ...

Sortides del curs 2016/17

El passat dimarts 4 d'octubre vam repartir les cartes de les sortides als alumnes de l'Escola. Les sortides es van aprovar a la Comissió Permanent del Consell Escolar. Al Consell Escolar del 13 d'octubre es ratificaran les sortides ja que s'aprovarà el Pla Anual General del Curs 2016/17 on es recull tot el que es farà al llarg d'aquest curs.

Tot seguit us adjuntem el llistat de sortides i la quantitat a pagar. Així doncs, a partir d'ara caldrà a partir d'ara realitzar el pagament i lliurar el rebut al vostre tutor/a i retornar l'autorització degudament omplerta i signada tan aviat sigui possible.

Recordem que les sortides han d'estar pagades com a mínim una setmana abans de la data de la primera sortida. Si no està pagada aleshores l'alumne/a no hi podrà assistir. Si teniu qualsevol tipus de dificultat per realitzar el pagament, podeu passar pel despatx per mirar de trobar la solució. Això sí, sempre demanem que ho feu amb antel·lació, és a dir, que vingueu dies abans del termini de pagament i no pas després.

Full de les sortides del curs 2016/17

Llegir més ...

Educació

AMPA i famílies

Recursos Web

Revistes infantils

Xarxes socials

Altres enllaços